Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak się szybko uczyć ^^

NasiV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jutro mam test i nie umiem za wiele,jakoś 6/10 pytań i tych 4 nie mogę się nauczyć,może mi ktoś powiedzieć jak się szybko uczyć?

Zależy mi na odpowiedzi dzisiaj :)

nazwa1.png
Opublikowano

Może ktoś jeszcze się wypowie :)?

Prawda trochę mi to pomogło,lecz nie za wiele :/

@UP

To test z historii,więc troche trudno ogarnąć bo nie nawidzę historii.

Praktyk nie będę robił bo niby jak :P

nazwa1.png
Opublikowano

Żadnej ściągi, w klasie sami konfidenci... Ale zamknijcie temat mamStresa najlepiej powiedział ;) zakuję,zdam,zapomnę :)

nazwa1.png
Opublikowano

Najlepiej się uczyć przepisując te pytania. Ja zawsze jak sobie ściągi robię, to większość materiału który tam zapisuję zapamiętuję i ściągi są często niepotrzebne.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Najlepiej się uczyć przepisując te pytania. Ja zawsze jak sobie ściągi robię, to większość materiału który tam zapisuję zapamiętuję i ściągi są często niepotrzebne.

Dokładnie, albo jak masz dużo materiału to sobie z tego notatki porób, i potem z tego się ucz.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Weź zeszyt, zapisz na kartce tylko najważniejsze rzeczy na kartce- bez zbędnych gówien, tak abyś wiedział o co chodzi - zrób streszczenie lekcji.

Później sobie to czytaj ;)

Mi tak się łatwo uczy, ale jest jeszcze jeden, zajebisty sposób na naukę w weekend.

Nigdy nie zawodzi...

Wyjeb modem przez okno, z nudów zaczniesz się uczyć i 5 gwarantowana !

52287137559562145640.png

Opublikowano

Podobno jak żujesz gumę, to też jakoś to wspomaga uczenie. Jakoś to mózg pobudza - było w Galileo. Czyli przed sprawdzianem kup sobie gumę do żucia.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

1.Przeczytaj to 7 razy, podobno po siedmiu razach materiał wchodzi w podświadomość, i potem jest go łatwiej przyswoić. (tak mniewięcej to przedstawila moja nauczycielka od niemieckiego)

2.To już było - karteczki w miejscach gdzie często patrzysz (jeśli jesteś wzrokowcem)

3.Przy uczeniu rób coś, np. herbatę, kanapkę, podnoś ciężarki, bo siedząc w kompletnej ciszy przez twoją głowę przechodzą setki myśli - a nie to czym masz się zająć. Niektórym poprostu wiedza przychodzi gdy coś robią w czasie nauki ( II twierdzenie babki od biologii xD)

To tyle z moich prymitywnych sposobów ;D Ja mam takiego farta, że zapamiętuję wszystko z lekcji, w domu nawet nie otwieram książki a na testach i kartkówkach dostaję 4/5 i czasem czasem 3 jeśli materiał jest naprawdę trudny.

Przepraszam za orto ale piszę z telefonu ^^

MPSForum wystartował! ;) Zapraszam na serwer!

Opublikowano

@UP

Dobry pomysł , będe pakował na siłowni i się uczył , nie sądzisz że głupio by to wyglądało ? :)

Tak, ale pamiętaj, że nie każdy mięśniak musi być debilem, nikt normalny by się nie śmiał. Nie wiedziałem, że nauka to powód do wstydu. Myślałem, że jest odwrotnie, ech.

Kolega dobrze mówi, łatwiej Ci się będzie skoncentrować na nauce, nie trzeba myśleć przy machaniu hantelkiem.

Jak wolisz się uczyć w domu, to kuj aż wejdzie do łba, tyle.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Mi pomaga jak z odpowiedzią na pytanie skojarzę sobie coś śmiesznego :D

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

Weź sobie kartki na ścianie lep ^^

Coś w rodzaju jakieś ściągi czy coś...

Na tych kartkach wypisuj ważne pojęcia , definicje które są ci potrzebne itd. :P

Zrozumiałem, że to co tu było , było oczojebne więc to usunąłem. :<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...